25 مهر 1396 - 14:58
شناسه خبر: 6458
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی ایران:
بخش عمده ای از جمعیت جهان در شرایط ناامنی غذایی قرار دارند
دکتر هدایت حسینی، رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی ایران، گفت: امنیت غذایی با مفهوم دسترسی اقتصادی، اجتماعی و فیزیکی همه آحاد جامعه در تمام اوقات به غذای سالم و کافی برای تامین نیازهای تغذیه ای بمنظور داشتن زندگی سالم و فعال موضوعی فراتر از بحث گرسنگی ظاهری است و به ابعاد تامین نیاز ریز مغذی ها و درشت مغذی ها در سطح سلول با صورتی استطاعت پذیر و توسط منابع غذایی پایدار، سالم و باکیفیت تاکید دارد.
وی در ادامه تاکید کرد: در جهان امروز حدود 900 میلیون نفر از گرسنگی ظاهری و نا امنی غذایی آشکار و نزدیک به 2 میلیارد نفر از گرسنگی پنهان بدلیل عدم تامین ریز مغذی ها در سطح سلول رنج می برند.
دکتر حسینی با تاکید بر اینکه چاقی و اضافه وزن به عنوان یکی از مشکلات نظام سلامت درآمده است، گفت: براساس آخرین گزارش ها 650 میلیون نفر در جهان بدلیل چاقی مستعد ایجاد بیماریهای غیر واگیر می باشند که امروزه بار زیادی از بیماریها را فراهم آورده است و یکی از علل عمده مرگ ومیر می باشد؛ در ایران نیز 76 درصد علل مرگ ومیر را بیماریهای غیر واگیر شامل می شود.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی در ادامه گفت: بی عدالتی در توزیع مواد غذایی در جهان، پیروی از الگوهای ناسالم غذایی و تغذیه ای (مصرف زیاد قند، نمک و چربی، مصرف کم سبزی و میوه) و ضایعات قابل توجه مواد غذایی شرایطی را بوجود آورده است که بخش عمده ای از جمعیت جهانی را در شرایط ناامنی غذایی قرار داده است.
وی با اشاره به شعار روز جهانی غذا، گفت: امسال روز جهانی غذا با شعار تغییر آینده مهاجرت: سرمایه گذاری در امنیت غذایی و توسعه روستایی توجه ویژه به مسئله امنیت غذایی در جوامع روستایی و تاثیر آن در مهاجرت از روستاها دارد. موضوعی که بدون شک اختلال در تولید مواد غذایی از یک سو و افزایش نا امنی غذایی در شهرها را از سوی دیگر به دنبال دارد.
دکتر حسینی با تاکید بر اهمیت موضوع امنیت آب در کنار امنیت غذایی بویژه در روستاها جهت تولید محصولات کشاورزی، گفت: در سال اقتصاد مقاومتی با عنایت به تاثیر ان بر جوامع روستایی و شهری باید مورد توجه ویژه قرار گیرد تا با برنامه ریزی دقیق از طریق اصلاح الگوی کشت محصولات کشاورزی زمینه را برای اصلاح الگوهای غذایی و تغذیه ای جامعه فراهم نمود؛ توجه به الگوهای کشت و محصولات متناسب با منابع آبی و ترویج الگوی غذایی سالم و پایدار یا متناسب با این شرایط از اولویت های مهم در این زمینه است.